dinsdag 28 april 2009

ding 9 posting over web 2.0

Ding 9 is het schrijven van een posting over web 2.0. Web 2.0 geeft enorme mogelijkheden voor particulieren en wellicht ook voor bibliotheken. Als bibliotheken zich op dit gebied willen onderscheiden is het nodig dat er nog meer ontdekt wordt dan met deze 23 dingen. We zullen steeds meer tijd moeten steken in bijscholing en specialisatie. Verder moet er een duidelijke scheiding gemaakt worden tussen de hypes en datgene wat min of meer blijvend is. Dat zal nog moeilijk genoeg blijken.

Je kunt als bibliotheek communities oprichten om extra kennis te verspreiden, op de manier van aladin-chat Het speerpunt in dezen is de menselijke maat. De bibliothecaris moet niet meer een libririan zijn, maar een life-bririan, zoals Helen Blowers in een studiedag debiteerde, virtueel in en real life.

Als je de afbeelding bekijkt dan zie je daarin zoveel termen dat het me begint te duizelen. genoeg werk aan de winkel dus!!!

1 opmerking:

Maartje zei

Het duizelt mij ook wel eens. Je moet elke keer weer proberen met beide voeten op de grond te blijven. Keuzes maken wat je op dat moment kunt gebruiken. Je hebt gelijk: het is best moeilijk om niet met alle hypes mee te gaan.