zondag 3 mei 2009

delicious ding 10

delicious

Toen ik de leestekst over delicious las werd ik enthousiast over het zelf toekennen van trefwoorden. In mijn vorige leven heb ik ooit het trefwoord "patatje oorlog" toegekend aan een scriptietip. Ik moest de blaren op mijn tong praten om het erdoor te krijgen. Na verloop van tijd namen collega's het zelf over onder het motto: het zijn geen trefwoorden maar zoekwoorden.

Verder was ik blij met het kunnen indelen van mijn favorieten op de verschillende locaties waar ik mijn computers gebruik. Die worden door verschillende mensen gebruikt en ieder voegt zijn favorieten maar toe en dus wordt het een rommeltje. Dit leek daarvoor een uitstekende oplossing. Ik heb me aangemeld en ben enthousiast begonnen, maar het lukte me niet om mijn bestaande favorieten te importeren. Dus moest ik per adres een bookmark maken en dat kost me nu te veel tijd. Ik heb wel een aantal gemaakt en daar tags aan toe gevoegd. Vervolgens zou ik dan via andere tags weer op andere sites kunnen komen, die eventueel voor mij interessant zouden kunnen zijn. Dat is wellicht voor de toekomst nog wel iets.

Vervolgens heb ik een aantal mensen toegevoegd aan mijn netwerk om te kijken wat die aan extra's zouden toevoegen. Dat viel me tegen. Het lijkt op een booleaanse zoekweg die met or werkt. Je krijgt voornamelijk veel en weinig to-the-point. Dit kan volgens mij alleen zinvol zijn als je een zeer gespecialiseerd netwerk hebt op een heel klein onderwerp. Dat ga ik nog wel eens proberen.

1 opmerking:

Maartje zei

Nog niet zo delicious dus voor jou. Het toevoegen van al je favorieten in een keer is trouwens ook niet altijd succesvol. Dan heb je weer dat er ineens zoveel in staat dat het heel onoverzichtelijk wordt. Voor mij is de handigste toepassing dat je links niet deelt en in de beschrijving de wachtwoorden opneemt. Ik heb nu op al mijn computers de mogelijkheid om de sites te bereiken met wachtwoorden.